Forúm creat per l'A.M.P.A del C.E.I.P L'Estació


No estás conectado. Connectat o enregistrat

MESURES DE PROTECCIÓ CONTRA LA GRIP ......

Ir abajo  Missatge [Pàgina 1 de 1]

1MESURES DE PROTECCIÓ CONTRA LA GRIP ...... Empty MESURES DE PROTECCIÓ CONTRA LA GRIP ...... el Dv Set 18, 2009 12:55 am

Admin

Admin
Admin
MESURES DE PROTECCIÓ CONTRA LA GRIP ...... Icon_wink Cal que ajudeu al vostre fill/a a vetllar per la higiene personal; rentar mans al sortir i entar de casa, quan s'ha esternudat .... MESURES DE PROTECCIÓ CONTRA LA GRIP ...... Icon_surprised
MESURES DE PROTECCIÓ CONTRA LA GRIP ...... Icon_wink Fer servir mocadors de paper i que portin un rull de paper de cuina a classe, que anirà renovant quan s'acabi.
MESURES DE PROTECCIÓ CONTRA LA GRIP ...... Icon_cyclops Molt important, aviseu al tutor de la classe o a la direcció si el vostre fill/a li detecten la grip. Sempre podeu telefonar al 972 323050 (telf. del cole).

https://ampaestacio.1talk.net

Admin

Admin
Admin
Com es diferencia la grip d'un refredat?


La grip es manifesta de forma sobtada i es caracteritza per la presència de diversos símptomes que no són exclusius d'aquesta malaltia, sinó també d'infeccions afins, com el refredat comú. Entre els símptomes que diferencien una malaltia d'una altra es troben els següents:

  • El refredat comú no sempre produeix febre i, si apareix, aquesta no sol ser molt alta (de 37,5ºC o 38ºC) al llarg d'un parell de dies. En canvi, la grip es caracteritza per febre alta (de 39ºC o 40ºC) que persisteix durant tres o quatre dies i va acompanyada de dolors musculars, poc habituals en el cas del refredat.
  • El llagrimeig i la congestió nasal són símptomes més propis del refredat, mentre que la tos seca i el mal de gola poden aparèixer en els dos tipus d'infeccions.
  • El refredat comú no sol derivar en complicacions. En canvi, la grip debilita l'estat immunològic dels pacients i obre la porta a pneumònies i infeccions agudes que, en el cas dels ancians, poden ser greus i, fins i tot, provocar la mort. Les persones amb més risc de sofrir complicacions són les majors de 65 anys, els malalts crònics, les dones embarassades i els xiquets de curta edat.
  • La vacunació és la millor manera de prevenir la grip, encara que no hi ha una vacuna específica que protegisca de futurs refredats.

Com que els indicis de les dues infeccions són poc específics, no és desgavellat que una persona deixe transcórrer les primeres 24-48 hores des del començament prenent analgèsics i antipirètics per a alleujar-los i comprovar si remeten. Sempre que persistisquen, transcorregut aquest termini cal consultar el metge, tal com aconsellen des de la Societat Espanyola de Metges Generals i de Família (SEMG).

https://ampaestacio.1talk.net

Admin

Admin
Admin
Què és la Grip A(H1N1)? És un nou virus de la grip que és transmet de persona a persona, desenvolupant una malaltia respiratòria contagiosa. El que la diferencia d’altres grips és que conté elements d’un virus trobats als porcs, aus i humans. Com es transmet la malaltia? La transmissió de la grip pel virus A (H1N1) és la mateixa que la produïda per la grip comuna, de persona a persona, amb la tos i l’esternut. A vegades, les persones es poden contagiar en tocar un objecte que té el virus i portar-se les mans a la boca o al nas. Quins són els símptomes de la grip pel virus A (H1N1)? Els símptomes que apareixen simultàniament per identificar la grip són: febre alta (igual o superior a 38C) malestar general dificultats respiratòries manca de gana i tos

També pot haver secreció nasal, mal de coll, nàusees, vòmits i diarrea.
Situació actual del virus L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat la fase 6 de pandèmia en relació amb la grip A (H1N1). Aquesta fase 6 correspon a que el virus circula lliurament entre tota la població i fins el moment, és lleu en la majoria de persones afectades. La experiència a l’hemisferi sud, on esta finalitzant l’hivern, ha deixat constància que malgrat és major el contagi entre persones, els efectes són similars als de la grip comú estacional. Dintre d’aquesta fase de pandèmia totes les entitats, departaments i administracions sanitàries i administratives, en les que esta inclòs l’Institut Municipal d’Educació estem treballant per que els seus efectes siguin els més baixos possibles. Si us cal més informació podeu dirigir-vos a www.gencat.cat/grip_a/cat/preguntes.htm#general

https://ampaestacio.1talk.net

Contenido patrocinado


Tornar a dalt  Missatge [Pàgina 1 de 1]

Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum